Udgivet i Advents-Bloggen

10 gode tips til at holde vægten henover julen

Af Adventskrans.dk

Julen er en svær tid for dem, som forsøger at holde den slanke linje. Julen er nemlig en tid, som byder på rigtig meget lækker julemad - og desværre er det ikke den sunde af slagsen. 

Det er almindeligt at tage lidt ekstra sul på over julen, fordi det er svært at holde sig fra de søde fristelser. Svært, men ikke umuligt!

Vil du gerne nyde den søde juletid, men stadig holde vægten i December, så har vi 10 gode tips til dig her. 

1. Spis i moderate mængder

Du behøver ikke sige nej tak til sovs, and og kartofler for at sidde og stikke i et par salatblade juleaften. Der skal også være plads til masser af det gode. Men i stedet for at fylde på tallerkenen 2-3 gange, mens du sidder ved julebordet, så begræns dig selv og spis i moderate mængder. 

Det er nemt at overspise, når der er så meget lækker mad på bordet. Derfor er det vigtig, at du husker at mærke efter, hvornår mætheden rammer, og stoppe inden det bliver for meget. 

2. Lav dit eget juleslik

Konfekt, pebernødder, vaniljekranse og skumslik. Hylderne i supermarkedet bugner med fristende juleslik allerede i slutningen af november. 

Du skal ikke snydes for julegodter, selvom du forsøger at tabe dig. Men i stedet for at købe slik og chokolade, så giv dig i kast med at lave dine egne julesnacks derhjemme. Det kunne for eksempel være sunde nødder eller rosiner overtrukket med mørk chokolade eller hjemmebagte småkager uden sukker. Internettet er heldigvis fyldt med inspiration til sunde julesnacks!

3. Gå på juleshopping

I stedet for at bestille julegaverne online hjemme fra sofaen, så træk i overtøjet og tag på juleshopping i byen. Stress og jag i juletiden kan give sved på panden, så det er nærmest en workout i sig selv. 

Hvis du vil give den rigtig gas, så bevæg dig ned i butikkerne på Black Friday, så skal du nok få pulsen op og køre. 

4. Juleaktiviteter med familien

Julehygge behøver ikke alt sammen handle om mad. Selvfølgelig skal der være plads til en kop kakao og en skål popcorn foran fjernsynet på en kold vinteraften, men man kan også holde sig aktiv i juletiden. 

Tag på vandretur i den friske luft, tag på skovtur og samle kogler og gran til adventskransen eller tag familien med ud og kælke, hvis der falder sne. 

5. Sunde alternativer i køkkenet

Med små ændringer hist og her kan du skære hundredvis af kalorier fra i køkkenet. Vælg en fedtfattig piskefløde, mørk chokolade, drik lys øl frem for mørk og brug stevia i stedet for sukker. 

I stedet for at stege frikadellerne i en klat smør, så brug en kaloriefattig oliespray. I stedet for den fedtholdige flæskesteg på julebordet, så server andekød, som er mere magert. Det er de små justeringer hist og her, som kan gøre en verden til forskel.

6. Vær ikke bange for at sige "nej tak"

Du skal ikke spise, bare fordi alle andre gør det. Ingen forventer, at du absolut SKAL indtage chokoladekalender, æbleskiver og brunkager i lange baner. 

Vær ikke bange for at sige "nej tak", når du tilbydes en julesnack- eller drik. Det er ikke uhøfligt at takke nej, det er ikke skamfuldt at efterlade mad på tallerkenen og du træder ikke nogen over tæerne ved kun at smage på din mors hjemmebagte vaniljekranse i stedet for at spise 10. 

7. Spis mindre tidligere på dagen

Hvis der kommer julemad på bordet om aftenen, så gør plads til den ved at spise mindre mad tidligere på dagen. Du kan for eksempel nøjes med en let morgenmad og en snack til frokost. På den måde kan du "gemme" lidt ekstra kalorier til senere på aften, hvor det store julemåltid sættes på bordet. 

8. Gem dine rester

Mange har en tendens til at spise maden op på tallerkenen, selvom man egentlig ikke er sulten mere. Du skal ikke spise igennem, bare for at rydde tallerkenen. Maden går ikke til spilde, bare fordi du ikke spiser den lige nu og her. 

Noget af det bedste ved julemaden er alle de lækre rester, som man kan nyde af i dagene efter juleaften. Lad være med at tvinge sovs og kartofler i dig, fordi der stadig er mad til overs på tallerkenen, du skal nok få mulighed for at spise det igen dagen derpå. 

9. Pas på de skjulte kalorier

Der er ikke kun kalorier i vores mad, men også i det vi drikker. Et glas rødvin indeholder 100 kalorier og en normal fadøl helt op til 190 kalorier. Selv et lille glas gløgg kan indeholde over 200 kalorier. Drikkevarer er ikke noget som mætter, men vi kan snildt drikke 3-4 genstande sammen med julemiddagen, og så løber de tomme kalorier hurtig op. 

Forsøg at erstatte de mange kalorieholdige drikkevarer med alternativer som sukkerfri sodavand, lys spiritus eller naturligvis bare vand.

10. Tag et kursus

Synes du det med vægttab er rigtig svært? Frygter du juletiden, fordi de mange fristelser er svære at modstå? Inden vi rammer December så tag et et vægttabskursus, og bliv klogere på din krop og kost. 

Et vægttab behøver ikke være svært og pinefuldt. Du kan sagtens få en dejlig jul med alt den mad, som du elsker og samtidig holde kiloene væk. 

Find det du mangler på adventskrans.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 8.489 produkter fra mere end 242 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 13.873 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-18 09:06:17.

59
Produkttyper
8.489
Produkter
242
Forhandlere
13.873
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.