Rejse i julen? Her er 5 gode ideer til, hvor du kan tage hen

Julen er mange danskeres yndlingshøjtid, og de fleste kan ikke forestille sig at holde jul andre steder end hjemme i Danmark. Men hvis du helst vil rejse ud i julen, er du bestemt heller ikke alene. Ikke alle er lige glade for det kolde, grå vejr og stress med and, sovs og brunede kartofler. 

Drømmer du om at holde jul under varmere himmelstrøg i år, men er du i tvivl om, hvor rejsen skal gå hen? Så læs med her, hvor vi giver dig 5 gode bud på, hvor du kan tilbringe juleferien.

Malta

Malta er et glimrende rejsemål i julen for dig, der ønsker lunt vejr og smukke omgivelser. Temperaturerne ligger på mellem 16-20 grader, hvilket er perfekt for mange. Her får du lækre strande, krystalklart vand, gode shoppingmuligheder og meget mere. Besøger du Maltas hovedstad Valletta, møder du en fantastisk kombination af smuk arkitektur fra det 17. århundrede og moderne byggerier. Valletta er på UNESCOs verdensarvsliste, og du kan opleve byens historie helt tæt på.

Ønsker du i stedet at tilbringe juleferien i den lune sol, finder du en lang række strande, der kendetegnes af liv og fest. Størstedelen af strandene er dog meget børnevenlige, især pga. det rolige og lave vand. Du kan derfor sagtens tage børnene med på en hyggelig juleferie til Malta. 

Gran Canaria

På De Kanariske Øer er solrige Gran Canaria Nordens mest populære ferieø–og det er der selvfølgelig mange gode grunde til. Gran Canaria har dejlige temperaturer hele året rundt, også i december hvor du kan nyde 22-24 graders varme. Derfor er det også specielt populært at rejse hertil på juleferie. 

Du kan nemt finde et feriested, der passer til netop dine behov. Øen byder nemlig på rejsemål for familier, par, venner og ældre, og stederne varierer mellem alt fra familieparker og festbyer. Af den grund er det en god idé at undersøge forholdene på forhånd, så din juleferie lever op til dine forventninger.

Gran Canaria byder på 80 lange sandstrande, der inviterer til at slappe af i solen. Uanset om stranden skal være børnevenlig eller mere rolig og afsides, finder du dem her. Går du efter at kombinere strandliv med byliv, bør du besøge bystranden Playa de las Canteras, der ligger i hovedstaden Las Palmas. Den lange strandpromenade bugner af liv og aktiviteter for enhver. 

Cypern

For par er Cypern den oplagte juleferiedestination. Østaten kaldes nemlig kærlighedens ø efter gudinden Afrodite. Her får man skønne rammer for en romantisk ferie, men børnefamilien vil bestemt også finde sig godt til rette her. Øen byder på masser af historie, smukke naturoplevelser, et behageligt klima og dejlige strande. 

Tager du til Cypern, bør du besøge den hyggelige by Fig Tree Bay, der har et væld af aktiviteter for enhver, samt vand så klart, at man ikke tror sine egne øjne. Et af de mest kendte turistmål på Cypern er middelhavsbyen Aya Napa. Byen er kendt for sine hvide strande og det storslåede Aya Napa kloster fra den venetianske æra. 

Maduniverset er også fantastisk på Cypern. Her kan du få traditionelle fransk- og italiensk inspirerede retter samt de lækreste cypriotiske menuer.

Mauritius

Ønsker du endnu højere temperaturer i din juleferie, er Mauritius et godt bud på en rejsedestination. Højsæsonen er fra november til april, hvor dagtemperaturen når op på knap 30 grader. Her er du således garanteret sol i julen.

For mange er Mauritius en drømmedestination, man skal besøge mindst én gang i livet. Måske har du tidligere tjekket Mauritius ud, når du drømte om at rejse, men droppet tanken igen pga. skyhøje priser. Heldigvis er prisniveauet faldet, hvorfor det nu er muligt at bestille en rejse til Mauritius uden at ødelægge økonomien. 

På den vidunderlige ø er der udkig til en ferie i et sandt paradis. Her mødes du af hvide strande, krystalklart vand og skønne seværdigheder, så du ikke kommer til at kede dig. Besøg f.eks. øens hovedstad Port Louis, hvor du kan opleve en blanding af forskellige folkeslag og kulturer. Skal julen stå på afslapning, bør du aflægge paradisstranden Île aux Cerfs et visit. Det er den mest berømte strand på Mauritius. 

Thailand

I Thailand finder du nogle af verdens absolut bedste strande, fremragende mad, spændende seværdigheder og en imødekommende befolkning–perfekt til juleferien. Thailand bliver ofte betegnet som Østens Perle, og det er ikke uden grund. Hvad end du foretrækker at slikke sol på hvide sandstrande, trekke i junglen eller slå dig løs i fantastiske kulinariske oplevelser, får du alt, hvad du drømmer om på en rejse til Thailand.

Foruden det varme klima og de skønne omgivelser, tager mange til Thailand for at opleve det autentiske thailandske køkken, og landet byder på lækker mad uanset dit budget. Forkæl dine smagsløg med velsmagende retter som nudler, ris, supper, karry og meget andet. Rejser du med børn, vil selv de mest kræsne bliver fortryllet af den farverige mad. 

En anden grund til at besøge Thailand er de enestående strande. Især i Sydthailand får du valuta for alle pengene. Her kan du slå dig løs på kilometervis af hvide sandstrande og klart vand. Thailand er således et glimrende rejsemål i julen.

Vi håber, du har fået god inspiration til, hvor du kan holde juleferie i år. God rejse!


 

Menu
Top