Indret den hyggeligste julestue med disse 5 tips

For rigtig mange er december en rigtig hyggelig måned, hvor man forsøger at julehygge så meget som muligt. Det betyder altså også, at man begynder at trække julehyggen ind i hjemmets indretning for netop at gøre det nemmere at være i den rette ånd. Men hvilke elementer skal der så til for at gøre stuen ekstra julet og hyggelig i december måned? Det kommer der nogle gode bud på lige her.

En adventskrans

Noget af det mest julede og hyggelige, man kan forestille sig, må nok næsten være en adventskrans. Det er en rigtig flot ting at have stående i sin stue, og derudover så er der også nogle ritualer, som forbindes med kransen. Det er jo nemlig fordi at man hver søndag i advent skal tændes et nyt lys i adventskransen, så man til sidst har fire lys tændt. Så der er noget hyggeligt og traditionsbundet ved denne ting - så en flot adventskrans er vigtig at få på plads.

Andet julepynt

Et must, hvis man gerne vil gøre stuen så juleagtig som muligt, er selvfølgelig julepynt. Det er noget, som de fleste har i forvejen, men som bare er gemt væk i kasser på loftet resten af året. Så det er altså med at tage al pynten frem igen, så der i alle afkroge af stuen er en lille smule jul at få øje på. Her kan man så også gå mange veje i forhold til, hvilken stil pynten skal være.

Der er eksempelvis nogen, der foretrækker elegant og minimalistisk julepynt fra nogle af de designere, som i forvejen er i huset. Så er der nogen, der synes det er hyggeligt med forskellige julepynt, som man har fundet på julemarkeder, loppemarkeder og lignende, og som man altså har fået samlet sammen i løbet af årene. Og så er der altså også de personer, som synes at sjovt og hjemmelavet julepynt er det bedste. Så der er netop lidt forskellige måder at gribe det med pynten an på.

Varme tæpper og puder i møblerne

Julehygge kan også være at pakke sig godt sammen i møblerne til nogle gode julefilm i fjernsynet. Så derfor skal der selvfølgelig være en masse tæpper og puder i møblerne, så man rigtig kan få hygget sig. Hvis man eksempelvis har Lille Petra stolen, som jo faktisk i forvejen er meget hyggelig, så skal man da lige give den et ekstra pift af jul ved eksempelvis at tilføje et hyggeligt tæppe eller nogle puder.

Det fungerer ekstra godt, hvis man er gået så meget all in, at man rent faktisk har tæpper eller puder med julemotiver på. Men ellers kan et ganske almindeligt tæppe eller en helt almindelig pude også godt fungere.

Et juletræ?

Juletræet er også noget, som virkelig kan skabe en stemning af jul inde i stuen, så det er selvfølgelig også noget, som mange vælger at bringe ind i hjemmet. Lige præcis med denne ting er det nok ikke det smarteste at have et juletræ inde i julestuen gennem hele december. Det skal jo gerne se flot og friskt ud til juleaften, og det kommer nok ikke helt til at ske, hvis det har stået i stuen en måned i forvejen.

Så bring juletræet ind i hjemmet, når juleaften nærmer sig - og så skal det nok garantere en fantastisk julestemning. For når juletræet er på plads, så er det som om, at den helt rigtige julestemning kommer frem - den julestemning, som man har set frem til hele året, og som man nærmest bare går og venter på. Så juletræet kan altså være en vigtig del af indretningen, eller hvad man ellers skal kalde det.

Menu
Top