På adventsferie til julemarked i Toscana - 9 grunde til hvorfor I vil elske det

Drømmer I om at holde jul i Toscana? Toscana er en region i det centrale Italien, og der er meget at se og opleve. Især omkring vintertiden kommer de små byer til live med julemarkeder og fester. 

Der er masser af aktiviteter året rundt, og december er ingen undtagelse. 

Lad os overbevise jer om, at booke din rejse til Toscana i år. Her er et overblik over, hvad I kan opleve i julemånederne i Toscana, og hvorfor I med garanti vil elske det.

1. Julen er en fantastisk tid i Toscana

Tocana er en region, som aldrig holder lukket. Hvis I er vilde med at rejse, og planlægger at komme væk fra kolde Danmark i december og besøge denne fantastiske feriedestination. 

Julen er en fantastisk tid at besøge Toscana. De populære byer som Firenze, Siene og Lucca holder kæmpestore julemarkeder og pynter hele midtbyen op med farverige dekorationer, så langt øjet kan række. 

Uanset om du rejser med venner, familie eller tager en romantisk tur med kæresten, så er I garanteret en uforglemmelig jul. 

2. Oplev de mange katolske traditioner

Italien er et katolsk land og derfor håndhæves de katolske traditioner. Kom til Toscana og oplev alle de spændende og hyggelige traditioner, som hænger sammen med den katolske juletid. 

Oplev midnatsmesser i kirken, fællessang og traditionel julemad i nogle af de store byer i Toscana. 

3. Fantastiske og anderledes julemarkeder i Toscana

Uanset hvor I overnatter henne, så er i ikke langt fra julemarkeder. De store julemarkeder holder til i de populære storbyer i Toscana, men selvom I overnatter i de mindre byer, så skal I nok kunne finde julemarkeder. 

I Toscana er de kendte for deres årelange traditioner på julemarkedet. Kom og oplev den hyggelige stemning, oplev de italienske traditioner, køb specialiteter og smag på markedets søde fristelser.

4. I kan købe alverdens ting på markedet

Julemarkederne i Toscana er ikke meget anderledes fra de julemarkeder, som vi har herhjemme. Italien drager inspiration fra deres nabolande Tyskland og Østrig, men giver markederne deres eget italienske twist. Du kan købe tøj, smykker, juledekorationer og naturligvis masser af lækker mad. 

Julemarkederne i de populære byer er kæmpestore, så I kan snildt bruge en halv dag på julemarkedet.

Ofte er der også underholdning som musik, koncerter eller krybbespil på markederne.  

5. Toscana smager også himmelsk

Man skal ikke snydes for den gode mad, når man rejser til Italien. Italien er kendt for deres kulinariske skatte, og især omkring juletid er der fantastisk lækker mad at smage på.

Gå på opdagelse på julemarkedet og spis dig mæt i chokoladeovertrukken frugt, friskbagte kager, ristede kastanjer, brændte mandler og varm kakao. 

Hvis I går og drømmer om en traditionel pizza med sprød bund eller skål med cremet pasta, så tag den med ro. Bare fordi at det er jul, så kan I altid finde de traditionelle italienske retter både på markedet eller i restauranter.

6. Restauranterne holder åbent i juletiden

I Danmark har vi med at lukke bylivet ned omkring de store juledage, men i Toscana holdes der liv i gadebilledet selv mellem jul og nytår. Restauranterne i Toscana holder deres døre åbne og byder jer velkomne, så I kan smage på sæsonens råvarer. 

Sæt tænderne i ristede kastanjer, friskbagt brød med jomfrueolie og sæsonens frugt og grønt. 

Der er naturligvis også plads til et varmt glas glögg eller æggesnaps efter aftensmaden.

7. I kan opleve mange juletraditioner i Toscana

Udover julemarkederne i Italien, så må og skal I opleve de andre traditioner, som byerne har at byde på. 

Et besøg i de lokale kirker er et must. Der er et utal af opstillede julekrybber i kirkerne med overdådige dekorationer og håndmalede figurer. 

Derudover bliver der holdt koncerter, madmarkeder og gadefester rundt omkring i hele regionen. I kan også være heldig at se fyrværkerishow.

8. I kan blive i Toscana til nytår

Kan I ikke få nok af Toscana? Hvorfor ikke fejre både jul og nytår i det smukke italienske land. På samme måde som juletiden, så er der ikke sparet på noget til nytår. 

Deltag i musik, dans og fester rundt omkring og ring det nye år ind ved midnatsklokken i en romantisk by. 

Restauranterne rundt omkring i regionen byder på lækre nytårsmenuer med tilhørende god italiensk vin og champagne. 

Når I har nydt jeres middag, så kan I tage hjem og fejre på hotellet eller jeres Airbnb. Men hvis I gerne vil have en unik nytårsoplevelse, så tag ind i midtbyen og oplev den festlige stemning med masser af underholdning, live-musik og naturligvis fyrværkeri.

9. I kan sagtens rejse billigt!

Er I blevet inspireret til at fejre juletiden i Toscana? Book jeres rejse i god tid og find flybilletter til overkommelige priser. 

Desværre er juletiden højsæson, hvor flybilletter stiger i prisen. Dog kan man godt finde billige rejser til Toscana til advent, så I kan komme afsted uden at springe budgettet. 

Selvom Toscana er en populær region, så er det ikke en af de dyreste. I kan bo og spise forholdsvis billigt, og I får rigtig meget for pengene!

Undersøg jeres muligheder og sørg for at kom helt tæt på de fantastiske julemarkeder - dem må I ikke gå glip af!

Menu
Top